Race day. Billingeracet!

Nyheter / Permalink / 0
Missnöjd, besviken, bitter. Ledsen. Trötta ben
De är vad jag kan säga just nu om årets viktigaste, roligaste tävling iår. 
Ja billingeracet har man tränat på mycket under året och kollat spår mm. Men ändå så går man in i väggen! 👎 
Tar allt från början. Låg med bra från start och visste att tempot skulle vara högt. Så la mig på ett tempo som jag själv tycker va bra och så får jag åka ikapp  eller bli i ikapp körd av nån grupp på banvallen. Hamna tillslut i en grupp men några st som jag tyckte hade bra tempo. Men ner mot öglunda backen så gick jag in på stigen först och fick en lucka rätt snabbt och tänkte att då tar jag de lugnt uppför för de är igen idé att försöka dra från dom för då kommer jag bli ikapp körd! Vid slutet av backen så kom dom. Då vid öglunda låg jag på 11 plats. Sjukt kul att va så långt fram! Men vid varvning så kände jag att benen inte va på topp längre så jag la mig lite längre bak. Jag tappa bara mer och mer men försökte komma in på hjul med det gick inte och kramp knacka på ryggen!
Jag försökte verkligen ta i för jag vet att i Ryd kan jag komma ikapp om jag inte har för stor lucka. Närmare Ryd jag kom ju närmare kom jag väggen! Tror jag hade 140-150 i puls i Ryd och såg knappt stigen och kramp i vader, lår och armar! Men jag skulle komma i mål! 
Närmare slutet av Ryd så ser jag Jesper längre fram och inser att han också har väggat och orkar inte ens lägga sig på min rulle som inte gick fort. Från Ryd till strupen och mål så fråga jag varje flaggvakt som jag kände igen om de hade något att äta! Fick ta i nötter. Snickers. Bröd bit mm. Sjukt gott! Cykla på lättaste växel och fick bara mer kramp i bena! Det är nog de värsta jag har varit med om! Men i mål är jag och det ända jag är nöjd med är öglunda rundan! Allt annat kan vi glömma! 
Får tacka Skövde CK för detta billingeracet! Sjukt bra gjort! 
Innan start! 4grader vid arenan och 2 grader på billingen! 
Uppför strupen! 
Inte alls trött! Men huvudet på sne. 
Precis innan strupenDagen innan Billingeracet!

Nyheter / Permalink / 0
Har precis ätit kvällsmat och har börjat fixa inför imorgon. 
Va ute och körde i Ryd idag plus så tog jag strupen upp. Kändes grymt bra! Kroppen svara rätt och och bena var på topp! 
Imorgon så går starten kl 11.00! Då ska bena vara på topp och viktigt att värma upp nu!  Men de ska bli sjukt kul de här. En banan som verkligen jag vet vart man ska åka men sen så är de kroppen som ska vara bra! 


Lidingöloppet MTB 63km

Nyheter / Permalink / 1
 Har varit på Lidingö och cykla idag. Sjukt trevligt med allt folk och att man kan köra på en och samma ö hela 63km. Fantastikst väder idag med strålande sol hela dagen och 20-22 grader varmt. 
Starten gick kl 12:00 idag och värmde upp riktigt bra som vi har sagt att jag ska göra inför varje race. För om inte jag värmer upp så kommer min mjölksyra riktigt fort nu. Så viktigt att hitta något ställe att värma på som har lite motlut. Har beställt en trainer att köra på inför tävling så man inte blir hindrad av bilar och folk som kommer ivägen .  Åter till racet så var min tanke att följa med från start och verkligen trötta ut mig. Trött blev jag! Hängde med ungefär i 2 mil sen fick jag slå av på tempot om jag skulle ha en chans att ta mig i mål idag. Kom i en andra grupp som bestod av 5-6 personer av alla åldrar. Men vi försökte jaga ikapp men visste redan då att det är svårt att jaga en så stor grupp men man kan alltid plocka några placeringar under loppets slut så jag försökte rycka några gånger men det gick aldrig. Svårt att rycka på en sån snabb bana som den är så det bästa är att rycka när man vet att det kommer en lång backe för när det gör ont i mina ben så gör det också ont i motståndarnas ben förhoppningsvis.... Benen kändes riktigt bra faktiskt under loppets gång och jag låg med bra framme i klungan om någon skulle försköa dra. Men när vi närma oss de 2 sista milen så ville Henrik Öjier sätta fart på klungan i en backe och fick en lite lucka men den jaga vi ikapp rätt snart men sen när vi börja närma oss sista milen så blev det lite för mycket för mig så jag fick släppa. Men är rätt nöjd men tiden 2.12.25 och 7min efter Lars Bleckur. Rulla över målinjen som 18:e man. Plaseringsmäsigt så jag är inte super nöjd men tiden är OK. 
Nu är det bara att ladda om till Bilingeracet den 14 maj. Kommer komma med lite baninfo under veckan för de som ska åka. 


Till top