Damrundan

Nyheter / Permalink / 0
Idag var det dax för Dammrundan. Dammrundan undrar säkert endel vad det är. Det är ett mtb bana som jag tror är Kvänums IF som har gjort som en grej. När de har sina läger här så kör dom alltid jaktstart så den sämsta startar först och den bästa sist så att alla kommer i mål samtidigt är tanken. Banan är 22km lång och 600hm. I början är det 7-10km lång seg backe som lutar motlut hela tiden. Sen kommer man till dom riktigt branta backarna och här gäller det att inte ta ut sig FÖR mycket i början för då får man sota för det sen.  Efter ca  hälften  så blir det en 180 graders sväng  om man har kört på bra.  Om målet är att man  vill komma runt timmen så behöver man vara där efter ca 30 min för att lyckas. Efter detta så är det tre backar till uppför och tre st nedfarten sen är  man i mål vid en damm, därav namnet Dammrundan.  
 
Dagens start schema: 
David gick ut först 10:30
John 10:32
Jag 10:34
Berg 10:36.
 
 
Jag försökte trycka på bra men tanken att inte bli för stum i benen innan backarna kommer.
Jag körde om John efter ca20 min och vid 31:15min så hade jag passerat David och den där 180 graders kurvan som jag behövde vara efter 30 min så nu förstod jag att jag var tvungen att öka farten för att klara mig under timmen. 
Jag ser aldrig Berg under rundan och vi körde rätt jämn fart fram tills 180 graders kurvan, som vi kolla i efterhand. Efter den va han snabbare och tog säkert ikapp lite mer än 30s där på mig.
 
RESULTAT!
 
Jag: 59.15 
Berg 58:25
David 1:07 
John 1:06.
 
Kroppen känns ändå bra efter 1 veckas träning. Nu är det bara 1 vecka kvar så det är bara att fortsätta att ha humöret uppe och köra på som vanligt. Dock saknar jag Ellen som är hemma i kylan i Sverige! 
 
Ha det bäst!
 
Lite gay är han nog!
Berg kör av kedjan när vi ska rulla hem
Mat på El Rancho med grabbarna.
 
Till top